Környezet tudatosságról:

Hogy született a B.?

Megálmodtuk. Több évtizedes játék gyártással a hátunk mögött úgy éreztük, hogy elérkezett az idő valami mást csinálni, az eddigitől valami teljesen különbözőt. Egy dizájner csapat és a Battat játékgyártó család összefásából megszületett egy új, formabontó márka a világ és a gyermekeink számára.

Szülőként, a szó szoros értelmében egy élet teremtésének lehetőségét tartjuk a kezünkben. A kis csemeték formálása a mi örökségünk, ajándékunk a világ számára. Hogy mivé cseperednek? Az a napi apró döntéseinken múlik, a mindennapi élet röpke illékony pillanataiban. Hát még az, milyen hatással bír, hogy milyen játékkal játszanak.

Játékot mindig mindenki vesz, azért, mert szeretnénk, ha segítené a gyermekünk fejlődését. Azt szeretnénk, ha boldog és jó ember válna belőle. Becsületes, őszinte, kedves, jó és boldog.

Ezért születtek játékaink. A neve egyszerű egybetűs szó: B.(angolul=”Legyél”).

Kreatív, intelligens, bűbájos. És sokkal fontosabb, hogy nagylelkű – amilyenné szeretnénk hogy ”legyenek” gyermekeink.

Milyen anyagokból készülnek a játékok?

Anyagaink a játék típusától függnek és attól, hogy milyen korosztálynak készült. Fát, műanyagot, szövetet, szalagot és egyéb anyagokat használunk. A felhasznált anyagaink egyike sem tartalmaz ólmot és ftalátot. Amellet, hogy gondosan választjuk meg, hogy miből készítünk játékot, elkötelezettjei vagyunk az újrahasznosítható csomagolás tervezésének. Tudjon meg többet öko-barát csomagolásunkról!*

Hogyan tisztítsam és ápoljam a játékokat, hogy tartósan megőrizzem őket?

Koszos lett? Megesik… A tisztítási javaslat függ attól, hogy milyen anyagból készült a játék és független attól, hogy van benne elem, vagy sem. Általában a műanyag játékok könnyen tisztíthatóak alkohollal, nedves puha ronggyal, szappanos vízzel. Törölje meg a játékot és hagyja teljesen megszáradni. A fajátékokat faápolóval, vagy nedves puha ronggyal tisztítsuk. Az Állatklinika cicája és kutyusa számára nagy kaland a mosógép, de csak hideg vízben! Fehérítőt ne használjunk!

Ha késztetést éreznél, hogy szárítsd, vagy vasald a plüss játékokat, kérlek, ne ezekkel tedd!
A fürdős játékok, amikben összegyűlik a víz, hajlamosak idővel penészedésre. Egyszerűen tölts meg egy edényt vízzel és oldj fel benne tiszta sót, vagy ecetet. Merítsd el benne a játékot. Hagyd benne egy éjszakára. Másnap reggel öblítsd át forró vízzel, vagy ismételd meg a sós-ecetes tisztítást, ha szükséges. Töröld szárazra. Ha fertőtlenítőt szeretnél használni, azt higítsd mindig vízzel. Dörzsölés után nagyon alaposan öblítsd le sok-sok vízzel.

A kétoldalú vizes rajztáblát lehet tisztítani egy kis babasamponos meleg vízzel. Ne dörzsölje túl erősen! Ismételje párszor. Ez még az ételzsírt is eltávolítja.

A gyermekeket szappanos vízzel mossa meg játék közben, majd száraz, puha, bolyhos törölközővel törölje meg.:)

Hol vásárolhatok B. játékokat?

Nagyon örülök, hogy ezt kérdezed! A játékaink az alábbi menüpont alatt található igényes üzletekben vásárolhatóak meg. (link az üzletek listájára mutasson)

Hogyan juthatok hozzá a használati útmutatókhoz?

Mutassunk utat az útmutatókhoz? A legjobb helyen jársz. (link a feltöltött használati útmutatókhoz)

Hogyan juthatok hozzá a zenés játékokhoz csatolt dalszövegekhez?

Ne félj, nem hagyjuk, hogy csak zümmögj a dalokhoz. A  zenés játékokhoz csomagoltunk kottát, de itt le is töltheted magadnak. (link a kottákhoz)

Ki a Battat?

A Battat egy montreali székhelyű családi vállalkozás, amely több mint 100 éve családbarát termékeket tervez és gyárt. Az innovatív gondolkodás, egyedi dizájn és a rendíthetetlen elköteleződés a biztonság és megbízhatóság iránt jellemzi a Battat-ot, amely a világ legkedveltebb játékait hozta létre. A Battat 10 éve együttműködik a Voss-sal és a DoodleDo dizájn csapatával.

Környezet tudatosságról:

A csomagolás újrahasznosítható?

IGEN! Nagyon örülünk, hogy érdekel Téged is, mert fáradhatatlanul azon vagyunk, hogy a legszélesebb körben újrahasznosított anyagokat találjunk játékainknak és a csomagolásnak egyaránt. Csökkenteni, újra használni, újrahasznosítani. Nálunk ez életforma.
Alapok: ahol csak lehetséges, elhagyjuk a csomagolást.
Néhány játékuk egy egyszerű akasztóval kihelyezhető.
Minden azzal kezdődik, hogy eleve újrahasznosított anyagokat használunk. Minden csomagolásunk ilyen papírból készül. Néhány játékunk olyan újrahasznosított táskában érkezik, amit ki sem kell dobni, mert önálló funkciója van. Újra és újra használhatod kedved szerint. A táskák egy része szövetnek hat, pedig polypropilénből készült (ez olyan anyag, ami  pl. az edzőcipők újrahasznosításával állítanak elő) és biológiailag teljesen lebomlik.
Olyan csinos csomagolásokat készítünk, hogy ne legyen szükség ajándékcsomagra sem. Maguk a dobozok további tárolásra is alkalmasak.
Mindezek után még a csomagolás festékanyagát is megválogattuk: a tinta szója alapú, a lakk vizes bázisú.

Mondhatjuk úgy is, hogy mi szívünket lelkünket beletettük, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk bolygónkon de annál nagyobbat a szívekben.
Szerencsére nagyon szeretjük csomagolásaink módját és kivitelét. Nem csak jól néz ki, de jó is!

A játékok újra hasznosíthatóak?

Játékaink annyira időtállóak, hogy a jó öreg újrahasznosítás feltételeinek is megfelelnek: tehát gyerekről gyerekre öröklődhetnek. Ha már nincs kinek továbbajándékozni a családban, kérünk, keress fel olyan intézményeket, szervezetek, ahol csodás lehetőséged nyílik az ajándékozásra. Örömet szerezni olyan élmény, ami gazdaggá tesz!

Mit tegyek a használt elemekkel?

Először is szeretnénk, ha tudnád, hogy a elektromos játékaink gyárilag tartalmazzák az újratölthető elemeket. Úgy helyeztük el őket, hogy nem férhetnek hozzá a gyermekek, tehát teljesen biztonságosak. Ha végleg elhasználódtak, vagy hagyományos elemeket használsz, akkor ellenőrizd, hogy közeledben legközelebb hol tudod leadni őket. Itt egy oldal, ami hasznos információval szolgálhat: (http://www.relem.hu/elemhasznaloknak/gyujtohelyek).

„Free the children”

A csomagoláson az áll, hogy az általam megvásárolt játékból 10 centtel a „Free the Chidren” ügyet támogatom. Ez igaz? Minden játékkal?

Ez így van. Egy tízcentes lehet, hogy nem hangzik túl soknak,  de 10 cent az 10 cent. Nem a profitból, nem az adózás után. Egyenesen a Free the Children (link: http://www.freethechildren.com/ nonprofit szervezetnek. Tízcentről tízcentre építjük a jövőt együtt, hogy változtassunk a világunkon.

Mi az a „Free the children”?

A Free the Children a világ legnagyobb gyermeksegítő hálózata, ahol gyermek gyermeknek segít az oktatáson keresztül. Az innovatív programban több, mint 1 millió fiatal vesz részt 45 országban.
A szervezetet 1995-ben alapította Craig Kielburger 12 évesen, aki most egy nemzetközi gyermekjogi aktivista. A szervezet hisz abban, hogy egy új felelős, szociálisan aktív generáció kulcsa a fiatal vezetők kezében van. Észak-Amerikában az alapítvány több ezer fiatal vezetőt képez évente oktatással, motivációs tréningeken keresztül. Nemzetközi viszonylatban az alapítvány több, mint 650 iskolát épített Ázsiában, Afrikában, Latin-Amerikában, az oktatási feltételeket biztosítva – ami az egyetlen kiút a szegénységből – 50 000 gyermek számára. Ha többet akarsz tudni itt olvashatsz  a Free The Children (link: http://www.freethechildren.com/) missziójáról.

Miért választotta a B. a „Free the Children” kezdeményezést?

Az céljai, eszményei, értékei tökéletesen megegyeznek a sajátunkkal. Őszintén hisszük, hogy a gyermekeinknek hatalmában áll megváltoztatni a jövőt. A Free The Childrent a fiatalos energia és szenvedély alapította és kormányozza ma is.

Viszonteladók, nagykereskedők, bloggerek

Viszonteladó/nagykereskedő vagyok és érdekelnek a B.Toys játékok. Hogyan regisztrálhatok, vagy hogyan adhatok le rendelést?

Annyira boldogok vagyunk, hogy a mi játékainkkal szeretné bővíteni választékát!
Ha viszonteladónk szeretne lenni, akkor vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a magyar képviselettel:

BestToys Consulting Kft.
2040 Budaörs, Károly király u. 3.
tel: 23/399-712
mobil: 20/229-3535 (Geiger Krisztina)
e-mail: nagyker@btoys.hu

Blogger vagyok és szeretnék cikket írni a B. játékokról és megjeleníteni az oldalamon. Hogyan vegyem fel Önökkel a kapcsolatot?

Nagy szeretettel üdvözöljük a blogger közösségeket és mivel a B. egy új márka, amelyet az európai és hazai piacra most vezetünk be, számunkra az írásaik és cikkeik magát a világot jelentik.
1. KÖSZÖNJÜK!
2. Kérjük, írj e-mailt pár sorban nekünk az alábbi e-mail címre: hello@btoys.hu

Elérhetőségeink

A médiától vagyok és nagy benyomást tett rám ez a márka. Miként jutok több információhoz?

Ó, köszönjük a kérdést! Mint egy új, bevezetendő márka és kis cég, fel vagyunk villanyozva annak a lehetőségétől, ha a B. ügyet terjeszthetjük. Több információra van szüksége? Fotókra? Történetekre? Hogyan segíthetünk Önnek? Vegye fel velünk a kapcsolatot a press@btoys.hu e-mail címen.

Hogyan kezelik az ügyfelek adatait? Ha megadom Önöknek az e-mail címem és telefonszámomat megosztják mással is?

Ó, dehogy is! Azon vagyunk, hogy játékokat osszunk meg, nem adatokat. Az adatvédelmi törvény adta szigorú szabályok mellett mi is ellene vagyunk a személyes adatok kiadásának. Úgy vigyázunk rá, mintha sajátunk lenne. Még anyukánknak sem mondjuk el.:)

Kibontottam otthon az B. játékot és hibás volt a termék. Mit tegyek? Hová forduljak?

Az üzlet, ahol a játékot vásárolta a blokk felmutatásával bizonyosan teljes körű segítséget nyújt garanciális kérdésekben (csere, javítás). Ha nem, kérjük hívjon az alábbi számon: +36 23/399-712, vagy írjon nekünk a hello@btoys.hu címre. Írja meg nekünk telefonszámát, a játék nevét és hogy melyik üzletben vásárolta azt. Ha blokkot csatol az e-mailhez, azzal megkönnyíti a procedúrát. Akárhogy is, kitaláljuk a mindenki számára legkedvezőbb megoldást.

Hogyan érhetem el a B. márkaképviseletet?

Írj bármikor nekünk a hello@btoys.hu címre (kérlek add meg telefonszámod is, hogy biztosan el tudjunk érni), vagy hívj bennünket a 06 23/399-712 vagy a +36 20/229-3535 számon. 9-16 óra között hétfőtől péntekig munkanapokon.

Biztonság

Biztonságosak a B.Toys játékai? Ugye tudjátok, hogy a gyerek kézbe adom…

Mi is pontosan így gondoljuk. A gyermek a legnagyobb kincsünk, akit minden oldalról védelmezünk.

Nyugodt lehetsz, minden játék szigorú tesztelési eljárásoknak van alávetve, amelyek megfelelnek, az USA, kanadai és a még szigorúbb európai elvárásoknak, sőt meg is haladják azt. A kormeghatározás (CPSC), alapanyag és kivitelezési ellenőrzések, teszt, tanúsítvány után következnek a saját belső kontrolljaink. Gyártói és tervezői oldalról egyaránt teszteljük a játékokat. Miután a gyártósorról kikerül és mielőtt kilépne a gyárból. Teszt, tesz és még egy kis teszt… Higgyetek bennünk! Nehezebb bejutni a dobozainkba, mint a Harvardra.

Ólom- és ftalát mentesek a játékok?

Igen. Játékaink ólom- és ftalát-mentesek.

BPA mentesek a játékok?

Igen. A kisgyermek mindig mindent a szájába vesz, így nagyon komolyan vesszük a biztonságot.

Büszkék vagyunk arra, hogy kivétel nélkül minden játékunk 100% BPA mentes. Még a rághatatlan, foggal elérhetetlen gombok is.
Gyerünk, rágd össze!

0001-b-1Írjon nekünk!

Ha bármi egyéb kérdése van, vagy szeretne együttműködni velünk, akkor írjon levelet, és készséggel válaszolunk Önnek.Név (kötelezõ)

Email (kötelezõ)

Tárgy

Üzenet